Guverul reacționează la scandalul medicului care cere mită pentru a opera un copil mic! Pentru susținerea acestor cetățeni ai Republicii Moldova, care nu au bani nici de șpaga, nici de poliță, va intra în vigoare legea Bolnavului Sărac. Actul normativ prevede norme acces pe masa de operație.

”Dacă sunt săraci lipiți pământului și nu au bani, bolnavii pot dona un organ fără de care pot trăi. Prin vânzarea organului se vor acoperi toate cheltuielile legate de medicamente, de mită, de asigurarea medicală”, a explicat Mircea Buga, ministrul sănătății, cunoscut în cercurile restrânse și ca Mircea Mânăpăroasă.

Potrivit legii, pacienții săraci pot dona la spitalul în care s-au înscris un rinichi, o parte din ficat, cornea de ochi, grefe de piele. Organele donate de bolnavii care nu au bani de mită vor ajunge pe piața neagră a organelor de implant, unde cererea este imensă. De formalități se vor ocupa medicii anesteziști, care au însușit foarte bine detaliile legate de șpaga medicală, informațiile despre poliță, dar și alte taxe și impozite pe care bolnavul le plătește degeaba.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/03/Doctor-mita-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/03/Doctor-mita-copy-150x150.jpgadminSocial
Guverul reacționează la scandalul medicului care cere mită pentru a opera un copil mic! Pentru susținerea acestor cetățeni ai Republicii Moldova, care nu au bani nici de șpaga, nici de poliță, va intra în vigoare legea Bolnavului Sărac. Actul normativ prevede norme acces pe masa de operație. ”Dacă sunt săraci...

Comentează