Strigător la cer, șoferii moldoveni nu vor mai putea circula cu numere de Transnistria în Republica Moldova. Deputații au votat în ultima ședință o lege în acest sens. Potrivit noii legi, mașinile cu numere de Transnistria nu mai au voie să circule pe drumurile publice. Mai exact, mașinile cu numere din Transnistria oficial nu există.

Dacă Transnistria nu există, de ce să existe numerele transnistrene? Nu înțeleg. Este piu-piu la cap, numai în Moldova se poate întâmpla așa ceva. Dacă vor să circule, se meargă la ei, în Transnistria, aici, în Moldova legea spune că ele trebuie să dispară și gata”, a declarat Mihai Ghimpu înainte de a-și lua medicamentele pentru schizofrenie.

Potrivit avocaților din Chișinău, legea este ambiguă și îi ajută, dar îi și dezavantajează pe cei 100 de mii de moldoveni care au mașini cu numere de Transnistria. În primul rând pentru că autoturismele nu există, ele sunt numite de lege mașini fantomă sau fantomas. Asta înseamnă că nu plătesc nicio amendă, niciun impozit. În același timp, oricine lovește din greșeală o mașină înmatriculată în Transnistria nu este obligat să plătească reparația ei. Nu poți să repari o mașină fantomă sau un fantomas.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/03/Bentley-numere-transnistrene-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/03/Bentley-numere-transnistrene-copy-150x150.jpgadminFinanțe
Strigător la cer, șoferii moldoveni nu vor mai putea circula cu numere de Transnistria în Republica Moldova. Deputații au votat în ultima ședință o lege în acest sens. Potrivit noii legi, mașinile cu numere de Transnistria nu mai au voie să circule pe drumurile publice. Mai exact, mașinile cu numere...

Comentează