Au apărut și primele explicații pentru lipsa jurnaliștilor postului Publika de la protestul din centrul Chișinăului. Ziariștii au declarat astăzi că au fost închiși în instituție de către Vlad Plahotniuc și nu li s-a dat voie să iasă decât după ce s-a terminat protestul.

”A venit domnul Plahotniuc extrem de supărat, ne-a spus că ne cheamă pe toți, cameramani, oameni de la tehnic, jurnaliști în studioul mare unde va avea loc o ședință. Credeam că ne cheamă pentru obișnuitele sărutări fesiere. Ne-am dus acolo și… în spatele nostru s-a închis ușa. Am încercat să o dărâmăm, voiam să mergem la proteste, să filmăm, să arătăm adevărul oamenilor, dar nu am putut pentru că am fost sechestrați”, explică jurnalistul Cristian Tabără.

Potrivit jurnaliștilor Publika TV, aceștia nu au putut timp de 5 ore să sune pe nimeni și nici să scrie nimic pe facebook pentru că li s-au luat telefoanele. Jurnaliștii au reclamat la CEDO și condițiile proaste de detenție. Nu au avut toaletă și au fost nevoiți să-și facă nevoile chiar în studioul mare al televiziunii.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Plahotniuc-Publika-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Plahotniuc-Publika-copy-150x150.jpgadminPolitic
Au apărut și primele explicații pentru lipsa jurnaliștilor postului Publika de la protestul din centrul Chișinăului. Ziariștii au declarat astăzi că au fost închiși în instituție de către Vlad Plahotniuc și nu li s-a dat voie să iasă decât după ce s-a terminat protestul. ”A venit domnul Plahotniuc extrem de...

Comentează