După ce limba rusă a fost interzisă în Moldova, Parlamentul a decis să le ușureze viața moldovenilor și să declare limba italiană limbă oficială. Motivul: vara, în Moldova, se vorbește mai mult limba italiană decât româna. De aici apar și problemele. Moldovenii care se întorc acasă în vacanță nu mai înțeleg limba noastră și nu reușesc să cumpere mai nimic din magazine, astfel că apar foarte multe conflicte. Mai mult, polițiștii care abia îi așteaptă cu tradiționalul radar nu reușesc să-i lămurească pe oameni cât de mare este mita.

”Euo vroiamo avertizano moldoviano que au dato de draco daqă nuo aduco banio in Moldavio. Ei se lăfăiesco in banio, iar noio murimo de foameo. Faceamo toateo condițiamo, dar vreamo să ne trimiteamo tuto multo banio. Noio aveamo multo cheltuielo pentruo vilo, mașino de luxo, vacantzo, prezidento. Iar moldoviano trimiteamo prea puțino banio. Cazzo, coglione, succhiare. Daqă nu aduceamo banio o să luamo zalojniko copiii loro”, a declarat în italiană președintele Parlamentului Andriano Can Doo.

Publika WC a decis să nu le mai toarne macaroane pe urechi moldovenilor și le va turna paste. Astfel, ca să manipuleze oamenii, jurnaliuștele de aici vor vorbi doar în italiană. Desigur, tamadalele de la nunți vor fi obligate să vorbească italiană.

Dacă nu o să fie suficientă limba italiană, anul viitor și germana, franceza, portugheza, spaniola vor fi declarate limbi oficiale în Moldova. Între timp, ca să le fie mai ușor să se orienteze, numele străzilor vor fi dublate în limba italiană. De asemenea, filmul ”Bahar, Viață furată” va fi dublat în italiană ca să înțeleagă și moldoitalienii.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2018/06/Placuta-strada-italiana-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2018/06/Placuta-strada-italiana-copy-300x300.jpgadminSocial
După ce limba rusă a fost interzisă în Moldova, Parlamentul a decis să le ușureze viața moldovenilor și să declare limba italiană limbă oficială. Motivul: vara, în Moldova, se vorbește mai mult limba italiană decât româna. De aici apar și problemele. Moldovenii care se întorc acasă în vacanță nu...

Comentează