Deținătorii de calculatoare din Moldova au scăpat de atacurile virusului cibernetic WannaCry care a făcut miliarde de victime la nivel mondial. Din păcate pentru noi, hackerii moldoveni au vrut să arate că nu sunt mai prejos ca hackerii internaționali și au creat o variantă locală de virus. Acesta este inspirat de la WannaCray și se numește moldovenește Vania Craider.

”Virusul WannaCry se instalează pe calculator fără să știi și îți fură documentele stocate pe hard disk. Dar virusul VaniaCraider este chiar mai periculos. Acesta vine noapte, se instalează în casă, te bate și îți fură cu totul calculatorul. Nu înainte de a te ușura de bani, obiecte de lux și bijuterii. Varianta și mai dură a virusului VaniaCraider este atunci când îți mănâncă toată mâncarea din frigider și îți bea șampania pusă la rece”, a declarat specialistul în hackerologie de la Institutul de Dischete și SuperMario, Leonea Iaibu.

De altfel, prin Moldova se zvonește că virusul VaniaCraider a furat până acum un miliard din băncile noastre.

Specialiștii moldoveni nu au descoperit deocamdată cine sunt hackerii care au inventat virusul VaniaCraider. Însă știu doar că serverele acestor hackeri sunt situate într-un hotel din Chișinău, iar parola de acces este: trenirovkășiobedardekuru.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/05/Constantin-Tutu-Hacker-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/05/Constantin-Tutu-Hacker-copy-300x300.jpgadminSocial
Deținătorii de calculatoare din Moldova au scăpat de atacurile virusului cibernetic WannaCry care a făcut miliarde de victime la nivel mondial. Din păcate pentru noi, hackerii moldoveni au vrut să arate că nu sunt mai prejos ca hackerii internaționali și au creat o variantă locală de virus. Acesta este...

Comentează