Așa ceva nu se mai poate. După ce studenții de la medicină au fost obligați să se ducă să muncească în spitalele de la sate pe două capici, Ministerul Educației a pus gând rău și studenților de la Universitatea Agrară. Este vorba de studenții ce învață la buget la instituția de învățământ superior de ciocleje. Astfel, studenții vor fi obligați să meargă prin sate și să prășească.

”Ne-am săturat să creștem toți hârdăii la Cioclejnii Institut. Aiștea nu sunt studenți, aiștea sunt niște handraburi dalbaiobnici. Nu învață nimic, nu știu cum se crește păpușoiul, nu au scos o cartoafă în viața lor din pământ. Și în timp ce ei troncăie cu bancile de jin prin cămin, pământurile stau neprășite. De ce le mai plătim burse? Ia, pățănași, fiți buni și mergeți să prășiți prin sate, că toți moldovenii au plecat la Italia, la Rasia, la Evropa. Nu o mai rămas nimeni care să prelucreze pământurile. Avem nevoie de forță de muncă. Dacă ați învățat 4 ani la buget la Cioclejnii Institut, acum trebuie să mergeți la prășit prin sate, altfel vă dăm în judecată”, a declarat ministrul Educației din Republica Moldova, Leonea Iaibu.

Potrivit ministrului, după ce vor absolvi, studenților li se va da în mână o sapă, un hârleț și un lom. Cu aceste instrumente vor fi repartizați în Colhozurile din sate. Președinții de Colhozuri vor decide ulterior la ce parcelă de pământ să-i pună la prășit.

Studenții de la Universitatea Agrară au anunțat grevă foamei. Aceștia amenință că nu vor bea nicio picătură de alcool, dacă vor fi obligați să prășească pe câmpurile patriei. ”Pentru a prăși pe dealuri avem armată, noi suntem cipojnici cu studii superioare. De ce am învățat patru ani de zile cum poate fi muls cioclejul și cum se sădește porcul?”, s-a întrebat retoric, liderul studenților protestatari, Pechea Ibatinevstati.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/07/Prasit-Marina-Radvan-Constantin-Tutu-Alina-Zotea-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/07/Prasit-Marina-Radvan-Constantin-Tutu-Alina-Zotea-copy-300x300.jpgadminSocial
Așa ceva nu se mai poate. După ce studenții de la medicină au fost obligați să se ducă să muncească în spitalele de la sate pe două capici, Ministerul Educației a pus gând rău și studenților de la Universitatea Agrară. Este vorba de studenții ce învață la buget la...

Comentează