Enigma eliberării hoțului în lege Micu a fost dezlegată. Petru Gâlcă, în vârstă de 52 de ani, urmează să-și ocupe locul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Acesta se afla pe listele Partidului Democrat, unde ocupa locul 20. După cum au anunțat reprezentanții PDM într-un comunicat, fotoliul de deputat s-a eliberat în momentul în care unul dintre parlamentarii PDM a fost ales în funcția de ministru. Dar cum legea nu-i permite să dețină și poziția de deputat, a fost nevoit să-l cedeze următorului coleg de pe listă.

Solicitat de redactorii moldovești, Vlad Plahotniuc a declarat: ”suntem bucuroși că în sfârșit se face dreptate. Este colegul nostru și nu contează ce fapte a făcut în trecut. Noi în partid suntem ca într-o mare familie, o familie structurată foarte riguros. Eu sunt ca un naș pentru toți, ei mă ascultă și, foarte important, noi nu ne trădăm. Dar legea moldovenească este foarte clară. Micu, mă scuzați, Petrică are imunitate de parlamentar și, cum se știe, dacă ai imunitate nimeni nu te poate aresta.”

Pentru că este considerat expert în probleme juridice, Petru Gâlcă va fi numi în funcția de președinte al comisiei parlamentare pentru Justiție. Deputatul PDM Petru Gâlcă va fi prezent la votarea noului Guvern de către Parlament. Prezența sa a fost salutată deja și de mulți alți deputați care se bucură de imunitate, în special parlamentarul Constantin Țuțu.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/02/Micu-Parlament-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/02/Micu-Parlament-copy-150x150.jpgadminSocial
Enigma eliberării hoțului în lege Micu a fost dezlegată. Petru Gâlcă, în vârstă de 52 de ani, urmează să-și ocupe locul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Acesta se afla pe listele Partidului Democrat, unde ocupa locul 20. După cum au anunțat reprezentanții PDM într-un comunicat, fotoliul de deputat s-a eliberat în momentul...

Comentează