Situație extrem de periculoasă pe râul Nistru. Noaptea trecută, mai multe bărcuțe transnistrene au încercat să treacă fraudulos râul pentru a ajunge în Republica Moldova. Din primele informații, bărcuțele erau încărcate cu marfă de contrabandă și emigranți. Din fericire, măreața flotilă moldovenească a intervenit prompt și a prins una.

”Ne-am uitat cu ocheanul să vedem ceva, dar nu vedeam nimic. Și atunci am zăvodit motorul la singurul cater care nu se scufundă și am pornit în căutarea și prinderea inamicului tranisnistrean. Din fericire, la Vadul lui Vodă, după ce am tras câteva focuri de avertisment cu praștia, am reușit să-i facem cucuie celui care era la vâsle și l-am oprit. A mai durat o oră să-l ajungem din urmă că îl trăgea foarte tare curentul. Captura este impresionantă”, a declarat generalul comandor în rang de marinar matelot Leonea Iaibu.

Din primele informații, transnistrenii aduceau în Republica Moldova 30 de mii de emigranți transnistreni. Marfa de contrabandă a fost confiscată, dar nu știm de ce a fost pierdută pe drum. Transnistrenii spun că este foarte greu de trăit în Transnistria și cer azil politic în Moldova.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2019/05/Nistru-Emigranti-Barca-Sirieni-copy-1024x768.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2019/05/Nistru-Emigranti-Barca-Sirieni-copy-300x300.jpgadminInternațional
Situație extrem de periculoasă pe râul Nistru. Noaptea trecută, mai multe bărcuțe transnistrene au încercat să treacă fraudulos râul pentru a ajunge în Republica Moldova. Din primele informații, bărcuțele erau încărcate cu marfă de contrabandă și emigranți. Din fericire, măreața flotilă moldovenească a intervenit prompt și a prins una. ”Ne-am...

Comentează