Un incident neplăcut în coasta maritimă a apelor moldo-transnistrene a răcit și mai mult relațiile dintre Rusia și Republica Moldova. Marinarii moldoveni de pe o ambarcațiune de coastă afumată susțin că au văzut un submarin rusesc în râul Nistru, chiar la intrarea în portul Râbnița. După ce a fost văzut, submarinul s-a făcut imediat nevăzut și nu a putut fi atacat cu praștia de bravii militari moldoveni.

”Sigur era un submarin, de unde balene pe Nistru? Am încercat să ne apropiem tiptil, cu lodka noastră, dar ne-a simțit și s-a scufundat imediat. Avea un periscop de vreo 69 metri. Credem că este un submarin de nouă generație”, spune comandantul suprem al forțelor navale moldovenești, Leonea Iaibu.

Președintele Moldovei și-a cerut scuze de la președintele Transnistriei pentru deranj și a permis tuturor submarinelor să navigheze pe unde vor. Președintele Transnistriei susține că submarinul ar aparține armatei a 14-a din Transnistria și nu este al armatei Rusiei. ”Armata transnistreană, adică armata a 14-a, avea nevoie de un submarin pentru situații civile. Nu este un submarin de luptă. Este unul de pescuit sau de transport. Ducem țigări, alcool, facem incursiuni geostrategice și pe râul Bâc”, a precizat președintele Republicii Transnistria.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2018/01/Sumbarin-Nistru.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2018/01/Sumbarin-Nistru-300x300.jpgadminInternațional
Un incident neplăcut în coasta maritimă a apelor moldo-transnistrene a răcit și mai mult relațiile dintre Rusia și Republica Moldova. Marinarii moldoveni de pe o ambarcațiune de coastă afumată susțin că au văzut un submarin rusesc în râul Nistru, chiar la intrarea în portul Râbnița. După ce a fost...

Comentează