sumbarin-nistru

Incidentul neplăcut a răcit și mai mult relațiile dintre Rusia și Republica Moldova. Marinarii moldoveni de pe o ambarcațiune de coastă susțin că au văzut un submarin rusesc în Nistru, chiar la intrarea în portul Râbnița. Submarinul s-a făcut imediat nevăzut și nu a putut fi atacat cu arcanul de militarii moldoveni.

”Sigur era un submarin, de unde balene pe Nistru? Am încercat să ne apropiem tiptil, cu barja noastră, dar ne-a simțit și s-a scufundat imediat. Avea un periscop de vreo 5 metri. Credem că este un submarin de nouă generație”, spune comandantul suprem al forțelor navale moldovenești, Ivan Surdu.

Evgheni Șevchuk susține însă că submarinul ar aparține armatei a 14-a din Transnistria și că nu ar fi al armatei Rusiei. ”Armata transnistreană, adică armata a 14-a, avea nevoie de un submarin pentru situații civile. Nu este un submarin de luptă. Este unul de pescuit sau de transport. Ducem țigări, alcool”, a precizat președintele Republicii Transnistria.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Sumbarin-Nistru-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Sumbarin-Nistru-copy-150x150.jpgadminInternațional
Incidentul neplăcut a răcit și mai mult relațiile dintre Rusia și Republica Moldova. Marinarii moldoveni de pe o ambarcațiune de coastă susțin că au văzut un submarin rusesc în Nistru, chiar la intrarea în portul Râbnița. Submarinul s-a făcut imediat nevăzut și nu a putut fi atacat cu arcanul...

Comentează