Pentru că nu au bani de medicamente, autoritățile din Moldova intenționează să introducă eutanasierea în spitalele moldovenești. Potrivit unui studiu al Spitalului Partidului Republican, numărul pacienților va scădea drastic ca urmare a acestei decizii. În prezent spitalele sunt arhipline.

”Eutanasierea este o măsură civilizată de a scăpă de pacienți atunci când statul este foarte sărac. Este o măsură europeană, așa se și numește EU-Tanasiere. Dacă vrem în Europa trebuie să acceptăm astfel de metode”, a declarat pentru moldovești.info ministrul sănătății Mircea Buga.

Potrivit oficialilor, orice pacient care nu mai poate suporta durerile unei boli, fie de dinți, fie de burtă, poate fi eutanasiat dacă spitalul unde se adresează nu are cu ce să-l trateze. Moldova trece printr-o criză severă de medicamente, iar ministerul sănătății speră să elimine din spitale 50 de mii de pacienți pe an.

Decât să te chinui cu o durere de măsea, să vii la noi, iar noi să te mângâiem pe obraz – că altceva nu avem ce să-ți facem – mai bine accepți eutanasierea. Această metodă neinvazivă nu este deloc dureroasă. Eu am experiență. Am eutanasiat peste 1000 de pacienți chiar pe masa de operații”, spune cu mândrie șeful programului de EU-Tanasiere, chirurgul Ioan Poalălungă.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/03/Doctor-Eutanasiere.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/03/Doctor-Eutanasiere-150x150.jpgadminSocial
Pentru că nu au bani de medicamente, autoritățile din Moldova intenționează să introducă eutanasierea în spitalele moldovenești. Potrivit unui studiu al Spitalului Partidului Republican, numărul pacienților va scădea drastic ca urmare a acestei decizii. În prezent spitalele sunt arhipline. ”Eutanasierea este o măsură civilizată de a scăpă de pacienți atunci când...

Comentează