Vești teribile pentru bărbații moldoveni. Potrivit unui ordin al Armatei Naționale, toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani vor fi înrolați obligatoriu. Astfel, o dată pe lună, toți bărbații moldoveni apți din punct de vedere fizic trebuie să se prezinte la comisariatele militare raionale. Aici vor fi cazați și instruiți din punct de vedere militar timp de trei zile. Schimbarea radicală vine în contextul demersurilor Republicii Moldova de a se integra în NATO.

Solicitat de redactorii moldovești, șeful Statului Major, generalul în rezerve Anton Fădosu, a explicat că înrolarea obligatorie nu are nicio legătură cu războiul din Ucraina. Mai mult, potrivit generalului, există excepții pentru unii bărbați moldoveni. ”Potrivit Hotărârii Guvernului 69/1990, rudele până la gradul trei ale persoanelor cu imunitate parlamentară sunt scutiți de înrolare. În plus, dacă un bărbat poate demonstra că familia sa investește în economia statului, el și copiii săi vor fi scutiți de înrolare. Evident, nu oricine se poate prevala de acest articol al legii. Suma investită în economie trebuie să fie de minim 500 de mii de euro”, a explicat generalul în rezerve.

Ordinul Armatei Naționale îi privește și pe bărbații plecați la muncă în străinătate. Aceștia sunt obligați să se întoarcă în țară o lună întreagă pe parcursul unui an. În timpul acestei luni vor fi obligați să efectueze pregătirea militară cu ofițeri NATO. Dacă nu vor respecta ordinul, bărbații plecați în străinătate vor fi considerați dezertori, iar pașapoartele lor vor fi anulate, se mai arată în ordin. De altfel, în ultimul articol se precizează că toți bărbații înrolați obligatoriu sunt obligați în caz de război, atac sau pericol iminent să se prezinte de urgență la comisariate cu două schimburi de haine, iar aici vor primi ordine ulterioare. Ordinul Armatei Naționale se numește SĂ NE APĂRĂM PATRIA și intra în vigoare de pe 23 februarie.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/02/Armata-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/02/Armata-copy-150x150.jpgadminSocial
Vești teribile pentru bărbații moldoveni. Potrivit unui ordin al Armatei Naționale, toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani vor fi înrolați obligatoriu. Astfel, o dată pe lună, toți bărbații moldoveni apți din punct de vedere fizic trebuie să se prezinte la comisariatele militare raionale. Aici vor fi...

Comentează