Veste îmbucurătoare pentru toți moldovenii de orientare homosexuală. Managerul Mitropoliei Moldovei, Înaltpreasfințitul mitropolit Vladimir, a anunțat printr-un comunicat schimbări radicale în biserică. Homosexualii moldoveni vor avea dezlegare o dată pe an să-și unească destinele în fața unui reprezentant al clerului. ”Cu binecuvântarea Managerului Mitropoliei Moldovei, Înaltpreasfinției Sale ÎPS Mitropolit Vladimir, în colaborare cu Asociația Homosexualilor și Lesbienelor din Moldova anunțăm că am semnat o hotărâre ecumenică. Astfel, pe 23 februarie a fiecărui an, preoții din întreaga Moldovă au dezlegare să oficieze căsătoriile dintre persoanele de orientare homosexuală!”, se arată într-un comunicat oficial.

Solicitat de redactorii moldovești, purtătorul de cuvânt al instituției, preotul Vladimir Gheibașu, a explicat de ce și-a schimbat părerea SA Mitropolia Moldovei vizavi de căsătoriile de același sex: ”este vorba de bani. Biserica nu este o organizație non profit. Avem angajați, avem preoți cu familii, cu probleme, cu rate la bănci. Trebuie întreținuți. Din păcate, moldovenii nu se mai însoară, numărul căsătoriilor a scăzut mult, a divorțurilor a crescut, iar în urma unui audit intern am stabilit că acest lucru ne aduce o gaură în buget de aproape 25 la sută. Am căutat alte surse de venit. Propunerea Asociației Homosexualilor și Lesbienelor din Moldova a fost parcă trimisă de sus.”

Președintele Asociației Homosexualilor și Lesbienelor din Moldova susține că i-a convins pe prelați după ce le-a prezentat un plan de afaceri bine argumentat. Astfel, potrivit Asociației, în Moldova există 350 de mii de homosexuali și 390 de mii de lesbiene. Pentru că sunt săraci, homosexualii și lesbienele din Moldova nu au bani să meargă la Amsterdam pentru o căsătorie. Așa că 99 la sută dintre ei trăiesc în păcat în fața bisericii. La un tarif de 500 de dolari pentru o singură căsătorie, SA Mitropolia Moldovei ar câștiga în următorii 10 ani peste 180 de milioane de dolari numai din căsătoriile gay.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/02/Mitropolit-Gay-Marriage-1024x647.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/02/Mitropolit-Gay-Marriage-150x150.jpgadminSocial
Veste îmbucurătoare pentru toți moldovenii de orientare homosexuală. Managerul Mitropoliei Moldovei, Înaltpreasfințitul mitropolit Vladimir, a anunțat printr-un comunicat schimbări radicale în biserică. Homosexualii moldoveni vor avea dezlegare o dată pe an să-și unească destinele în fața unui reprezentant al clerului. ”Cu binecuvântarea Managerului Mitropoliei Moldovei, Înaltpreasfinției Sale ÎPS Mitropolit Vladimir, în...

Comentează