Masina veche in fata la stefan cel mare

Reformă nemaintâlnită pe piața auto din Republica Moldova. Guvernul va interzice toate importurile de mașini second hand. Asta înseamnă că șoferii vor putea înmatricula doar mașini noi. Explicația premierului Gaburici este simplă, drumurile au devenit neîncăpătoare, iar pentru că moldovenii nu-și cumpără mașini noi, mediul înconjurător este afectat de poluarea mașinilor vechi.

”Moldovenii nu vor să cumpere mașini noi. Asta este o prostie. Nu înțeleg ce este în capul lor. De ce să iei o mașină veche, care poluează și care se poate strica? Mi s-au plâns niște prieteni, toți fii de miniștri, fii de deputați, nepoți de ambasadori, persoane importante – și-au cumpărat mașini noi, dar nu mai au loc să meargă pe drumuri din cauza mașinilor vechi ale moldovenilor obișnuiți. Este o plăcere când vezi pe drum mașini noi, Porsche, Mercedes și este oribil să vezi un Golf care abia se târâie. Dacă nu ai bani de mașină nouă poți merge cu rutiera, cu trenul, cu troleibuzul”, a declarat Chiril Gaburici la ședința de Guvern.

De la 1 august nimeni nu va mai avea voie să aducă o mașină la mâna a doua în Republica Moldova. Moldovenii pot să-și cumpere o mașină doar de la dealerii autorizați de stat. În acest an, potrivit Asociației Dealerilor de Automobile, cea mai vândută mașină nouă în Moldova rămâne a fi Porsche.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Masina-veche-in-fata-la-stefan-cel-mare.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Masina-veche-in-fata-la-stefan-cel-mare-150x150.jpgadminFinanțe
Reformă nemaintâlnită pe piața auto din Republica Moldova. Guvernul va interzice toate importurile de mașini second hand. Asta înseamnă că șoferii vor putea înmatricula doar mașini noi. Explicația premierului Gaburici este simplă, drumurile au devenit neîncăpătoare, iar pentru că moldovenii nu-și cumpără mașini noi, mediul înconjurător este afectat de...

Comentează