Industria de vinuri și băuturi tari din Moldova a primit un cadou de la Guvern de ziua Vinului. Autoritățile noastre au decis să permită magazinelor să vândă alcool și copiilor pentru că moldoveanul trebuie să se învețe să deosebească încă de mic vinul prost de cel ”oleacă oțetit”.

Potrivit unui studiu, populația Moldovei a rămas fără 69 la sută dintre adulți. Chiar dacă moldovenii sunt campioni mondiali la băut, la cât vin producem cât să poată bea cei rămași? Piața stagnează, avem vin, dar nu are cine să-l bea. Ne-am gândit la copii. Copiii trebuie să știe încă de mici: ce vin este bun; cum ajungi de la barul din sat acasă când îți fuge pământul de sub picioare; cat de mulți poți bea ca să nu intri în comă alcoolică”, a declarat Pavel Filip.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Agrară din Chișinău, la țară, copiilor moldoveni li se toarnă încă de mici câte un litru de vin la masă. ”Cantitatea este potrivită pentru dezvoltarea intelectuală a copilului. Ghimpu, Lupu, Dodon, Streleț și Plahotniuc au băut vin în loc de țâță și au ajuns oameni mari”, a declarat șeful secției de psihiatrie, Leonea Iaibu.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/10/img_9076-1.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/10/img_9076-1-300x300.jpgadminSocial
Industria de vinuri și băuturi tari din Moldova a primit un cadou de la Guvern de ziua Vinului. Autoritățile noastre au decis să permită magazinelor să vândă alcool și copiilor pentru că moldoveanul trebuie să se învețe să deosebească încă de mic vinul prost de cel ”oleacă oțetit”. “Potrivit unui...

Comentează