O grevă de proporții zguduie din temelii sistemul educațional moldovenesc. După 1 septembrie, când părinții au plătit tot ce trebuiau să plătească la școală și au plecat la muncă peste hotare, copiii au aflat cu stupoare că în licee au apărut reguli noi, ciudate și extrem de rele. Ministerul Educației a interzis complet fumatul și băuturile alcoolice în interiorul liceelor.

”Blea, și za hernea este figneaua asta? Cum adică să nu fumăm în liceu? De ce să mai venim la școală atunci? Unde să ne mai risuim cu telefoanele noastre, hainele și mașinile noastre blatnâie? Am ajuns de râsul lumii. Trebuie să ne ascundem prin restaurante, să fumăm prin veceuri sau în spatele liceurilor ca la grădiniță. Ajunge. La noi nu v-ați gândit? La iarnă ce o să facem? O să fie frig și o să ne înghețe labele pe țigară sau vodkă”, a declarat liceanul Leonea Iaibu din clasa a 12-a, de la liceul ”Ghiță Asuki”.

Ministerul Educației a renunțat la regulile absurde și anunțat că le va deschide liceenilor centre speciale de fumat în licee, iar cei care vor dori să bea, vor avea și un pat unde se pot odihni după o beție crâncenă. Totuși, ministra Educației, Babuc Monica care este extrem de hotărâtă să oprească greva foamei, le-a cerut liceenilor să nu-i implice în bețiile lor și pe profesori pentru că aceștia nu rezistă prea mult la alcool.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/09/Betie.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/09/Betie-300x300.jpgadminSocial
O grevă de proporții zguduie din temelii sistemul educațional moldovenesc. După 1 septembrie, când părinții au plătit tot ce trebuiau să plătească la școală și au plecat la muncă peste hotare, copiii au aflat cu stupoare că în licee au apărut reguli noi, ciudate și extrem de rele. Ministerul...

Comentează