Pentru că în acest an gastarbaiterii au trimis prea puțini bani în țară, Guvernul s-a gândit la o soluție ca să-i stimuleze să nu uite de Republica Moldova: cei care nu trimit suficienți bani nu vor mai fi lăsați să-și exercite dreptul de vot. Ordonanța de Urgeță a fost semnată deja de Premierul Gaburici. Legea îi vizează doar pe moldovenii care trimit prea puțini bani în Moldova.

”Nu se poate așa ceva! Cum se gândesc ei că trăim aici? Cu aer? Trimit doar 100 de euro pe lună… Să se împrumute. Să facă niște credite în Italia, Spania, Portugalia. Vor primi dreptul de vot numai dacă vor începe să trimită din nou bani mai mulți. Dacă ești cetățean bun, trimite bani țării tale. Dacă nu te interesează, înseamnă că nu ar trebui să poți vota”, a explicat Chiril Gaburici în ședința de Guvern.

Moldovenii din străinătate mai au o săptămână la dispoziție până de Paște ca să expedieze sumele bănești. Suma minimă pe care trebuie să o primească o familie cu o rudă angajată peste hotare este de 400 de euro pe lună. Noua lege spune că data limită pentru primirea banilor este Vinerea Neagră ora 21.00. Cei care vor trimite mai puțin de 400 de euro pe lună vor rămâne fără drept de vot. Amintim că în acest an banii trimiși de moldoveni sunt impozitați dublu, conform legii bugetului din 2015.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/04/Gaburici-Bani-Seif.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/04/Gaburici-Bani-Seif-150x150.jpgadminFinanțe
Pentru că în acest an gastarbaiterii au trimis prea puțini bani în țară, Guvernul s-a gândit la o soluție ca să-i stimuleze să nu uite de Republica Moldova: cei care nu trimit suficienți bani nu vor mai fi lăsați să-și exercite dreptul de vot. Ordonanța de Urgeță a fost semnată deja...

Comentează