Deși la televizor au anunțat că au venit la Chișinău doar pentru a lua lumină de Paști, scopul vizitei familiei regale din România a fost unul complet meschin. Principesa Margareta și Principele Radu au poposit în țara noastră ca să ceară retrocedarea mai multor proprietăți pierdute de regele Mihai după al doilea Război Mondial. Informația a fost confirmată chiar de principesa Margareta, fiica regelui Mihai.

”Îmi pare rău să vă spun, dar terenurile, clădirile, toate proprietățile respective erau ale tatălui meu. Comuniștii ne-au luat totul. Legea în Uniunea Europeană este strictă. Trebuie să dați înapoi tot ce ați luat de la noi. Și nu uitați de dobândă. Dacă nu o faceți cu binișorul vom merge la CEDO, dar tot ne vom recupera proprietățile noastre legitime din Republica Moldova”, a declarat principesa Margareta imediat după slujba de Paști.

Potrivit echipei de istorici aduși de casa regală din România, în total 25 de clădiri din centrul Chișinăului au aparținut familiei regale din România. Printre acestea este vorba de primăria Capitalei, cinematograful Patria, dar și Biblioteca Națională. În plus, istoricii susțin că regele avea în Basarabia 100 de hectare de pădure, 400 de hectare de teren agricol și 5 sate de iobagi în raionul Șoldănești!

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/04/Casa-Regala-retrogedari-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/04/Casa-Regala-retrogedari-copy-150x150.jpgadminMonden
Deși la televizor au anunțat că au venit la Chișinău doar pentru a lua lumină de Paști, scopul vizitei familiei regale din România a fost unul complet meschin. Principesa Margareta și Principele Radu au poposit în țara noastră ca să ceară retrocedarea mai multor proprietăți pierdute de regele Mihai după...

Comentează