Din lipsa de fonduri, mai ales după ce PIB-ul Republicii Moldova a fost sărăcit de cele mai mari furturi bancare din istoria țării, Guvernul ia o decizie disperată. Va introduce o taxă specială pentru cei care vor să folosească Facebook. Astfel, utilizatorii vor fi obligați să plătească 100 de euro pe an dacă vor să aibă acces la rețeaua de socializare de pe teritoriul Republicii Moldova.

”Am dat dispoziție Ministerului Tehnologiei Informaționale să oprească orice acces la Facebook până când nu vor plăti taxa. Din calculele noastre, cei care folosesc Facebook au cel puțin un calculator, un telefon performant. Deci au venituri peste medie. Își vor permite să dea 100 de euro pe an pentru taxa de Facebook. Noi nu mai avem bani după ce a trebuit să punem la loc un miliard de dolari în bănci. Așa că sumele strânse de la ei vor merge la plata pensiilor”, spune premierul Chiril Gaburici.

Mark Zuckerberg a declarat pe contul său de facebook: ”Facebook trebuie să rămână gratuit pentru toată lumea. Nu suntem de acord cu taxa pe care iată că și Republica Moldova vrea să o introducă pentru accesul la Facebook, dar, din păcate, nu putem face nimic.” Moldova este astfel a 4 țară după China, Cuba și Koreea de Nord care introduce o taxă pentru accesul la Facebook. Țara noastră este prima țară din Europa care introduce această taxa controversată.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Facebook-plata.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Facebook-plata-150x150.jpgadminFinanțe
Din lipsa de fonduri, mai ales după ce PIB-ul Republicii Moldova a fost sărăcit de cele mai mari furturi bancare din istoria țării, Guvernul ia o decizie disperată. Va introduce o taxă specială pentru cei care vor să folosească Facebook. Astfel, utilizatorii vor fi obligați să plătească 100 de...

Comentează