Moldovenii noștri sunt peste tot, chiar și acolo unde ne așteptam mai puțin. Cel care a câștigat alegerile în Franța, Emmanuel Macron este originar din Republica Moldova. Buneii săi au fugit în timpul războiului din Transnistria și s-au stabilit în Paris, iar Macron are o grămadă de prieteni și rude în Moldova.

”Eu sunt moldovean jet-bejet, chiar dacă nu m-am născut în Moldova. Am și multe rude acolo. Bunicul meu și bunicul Maiei Sandu sunt verișori drepți. Asta înseamnă că eu cu Maia Sandu suntem verișori de-a doilea. Am fost de multe ori în Moldova, în satul de baștină, Grimcăuții Vechi, unde am mâncat păpușoi fierți și am învârtit la tescovină”, a declarat Emmanuel Macron.

Numele moldovenesc a lui Emmanuel Macron este Eomaio Macră, dar a fost franțuzificat ca să poată fi pronunțat corect de franțuji. Când venea în vacanță prin Moldova, micului Emmanuel i se mai spunea și Edik. Consătenii lui Emmanuel Macron din Grimcăuții Vechi îi transmit salutări lui Edik, succes la noul loc de muncă, să nu uite de unde a pornit și să vină să-și plătească datoria la barul din sat: 60 de ruble.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/05/Emmanuel-Macron-Maia-Sandu.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/05/Emmanuel-Macron-Maia-Sandu-300x300.jpgadminSocial
Moldovenii noștri sunt peste tot, chiar și acolo unde ne așteptam mai puțin. Cel care a câștigat alegerile în Franța, Emmanuel Macron este originar din Republica Moldova. Buneii săi au fugit în timpul războiului din Transnistria și s-au stabilit în Paris, iar Macron are o grămadă de prieteni și...

Comentează