Cei mai săraci moldoveni au avut astăzi o zi de coșmar din cauza eclipsei de soare. Este vorba de locuitorii raionului Șoldănești, care au fost prinși nepregătiți de evenimentul astronomic. Când a început eclipsa, șoldăneștenii erau prinși în activitățile obișnuite: unii în baruri, alții la vânătoarea cu arcul, a treia categorie scobindu-se în nas. Așa că marea le-a fost mirarea să vadă că soarele a fost acoperit de o umbră neagră. 

Potrivit unui sondaj realizat de Casa de Sondaje ”Sondajul”: 40 la sută dintre șoldăneșteni cred că un zmeu a mâncat soarele, 30 la sută consideră că noaptea a fost mai scurtă – de numai câteva minute, iar restul de 30 la sută au fost prea beți ca să răspundă la întrebare.

De altfel, șoldăneștenii care s-au putut ține pe picioare au încercat să salveze soarele cu arme de ultimă generație. Cei care erau la vânătoarea de veverițe au coborât din copaci și au tras cu săgeți înspre zmeu. Alții au folosit praștiile. Din fericire, eclipsa nu a durat foarte mult, așa că și-au scos ochii din greșeală doar 10 șoldăneșteni.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/03/Soldanesti-indieni-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/03/Soldanesti-indieni-copy-150x150.jpgadminSocial
Cei mai săraci moldoveni au avut astăzi o zi de coșmar din cauza eclipsei de soare. Este vorba de locuitorii raionului Șoldănești, care au fost prinși nepregătiți de evenimentul astronomic. Când a început eclipsa, șoldăneștenii erau prinși în activitățile obișnuite: unii în baruri, alții la vânătoarea cu arcul, a treia categorie...

Comentează