Guvernul Republicii Moldova a anunțat astăzi o serie de noi scumpiri cu ajutorul cărora vor crește încasările la buget. Astfel se scumpesc cele mai importante acte fără de care nu pot trăi cetățenii. Este vorba de buletinul de identitate, certificatul de naștere, certificatul de deces, permisul de conducere. Chiril Gaburici spune că astfel, în 5 ani, va fi recuperat miliardul furat din bănci de persoane necunoscute.

”Inițial ne-am gândit să testăm scumpirea pașaportului. Să vedem cum reacționează moldovenii. Nimeni nu a zis nimic, niciun protest. Un popor exemplar. Se vede că țin la țară și că vor să nu ne facem de râs în fața Europei, care ne-a cerut imperativ să punem banii furați la loc. Vă mulțumim, dragi moldoveni, că ne ajutați să îi strângem”, a declarat premierul Chiril Gaburici în ședința de Guvern.

Oficialii se plâng că nu știu ce scumpiri noi să inventeze, că moldovenii le plătesc imediat fără crâcnire. Guvernul a prezentat și motivația oficială pentru scumpirea actelor. Potrivit acestei motivații, moldovenii primesc suficienți bani din străinătate și își permit să plătească pentru acte. Ministrul Finanțelor spune că anul trecut din cauza sărăciei și a șomajului au mai plecat o sută de mii de moldoveni peste hotare, iar primele sume de bani trimise rudelor rămase urmează să sosească în curând.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Pasapoarte-buletine-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Pasapoarte-buletine-copy-150x150.jpgadminFinanțe
Guvernul Republicii Moldova a anunțat astăzi o serie de noi scumpiri cu ajutorul cărora vor crește încasările la buget. Astfel se scumpesc cele mai importante acte fără de care nu pot trăi cetățenii. Este vorba de buletinul de identitate, certificatul de naștere, certificatul de deces, permisul de conducere. Chiril...

Comentează