Moldova este țara referendumurilor. Dacă Dodon a anunțat un referendum prin care cetățenii vor fi întrebați cum se numește limba română: ”română sau moldovenească?”, un scriitor cunoscut din Moldova are o altă idee. Acesta vrea un alt referendum la fel de important. De data asta, moldovenii să fie întrebați cum se numește corect prezikul nostru: ”Dodon sau Gandon?”

”Dodon susține că moldovenii sunt obișnuiți să numească limba română limbă moldovenească, că termenul de limbă moldovenească s-a încetățenit în Moldova. Și acesta este criteriul de bază pentru care vrea să organizeze referendumul. Eu sunt de acord. Să facem acest referendum doar dacă organizăm altul. Moldovenii îl numesc pe Igor Dodon Gandon. Ce ar fi să-i întrebăm cum vrem să se numească prezikul nostru, că doar numele de Gandon s-a încetățenit deja”, a declarat Mișa Eminovici, cunoscut scriitor din satul Ipotești, Moldova.

Mai mult, scriitorul propune ca deputații socialiști să renunțe la cetățeniile românești pentru a demonstra cât de proști sunt. Igor Gandon susține că numele său nu poate fi stabilit printr-un referendum tâmpit. Așa că a renunțat la referendumul idiot pentru a întreba cetățenii ce limbă vorbesc.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/10/Referendum-Gandon-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/10/Referendum-Gandon-copy-300x300.jpgadminPolitic
Moldova este țara referendumurilor. Dacă Dodon a anunțat un referendum prin care cetățenii vor fi întrebați cum se numește limba română: ”română sau moldovenească?”, un scriitor cunoscut din Moldova are o altă idee. Acesta vrea un alt referendum la fel de important. De data asta, moldovenii să fie întrebați...

Comentează