Natalia Gherman Lavrov copy

Republica Moldova refuză să mai plătească datoriile sale externe, cu excepția banilor datorați Rusiei. Aceste creanțe depășesc Produsul Intern Brut cu 120 la sută, iar Guvernul a declarat că Moldova intra în incapacitate de plată. Așa că va aplica modelul grecesc. Va organiza și un referendum național în acest sens.

”Moldovenii trebuie să răspundă la o întrebare simplă. Vor sau nu vor să plătească datoriile externe ale țării către România sau FMI? Referendumul va fi organizat de ziua independenței, pe 27 august, și va fi încă o eliberare de sub jugul creditorilor. Este adevărat, dacă moldovenii votează DA, asta înseamnă că nici cei care au luat creditul de un miliard de euro din Banca de Economii nu vor mai returna banii. Pe Rusia însă nu trebuie să o supărăm”, a explicat premierul interimar al Republicii Moldova, Natalia Gherman.

Potrivit Institului Național de Statistică, în prezent Moldova trebuie să întoarcă 120 de miliarde de dolari. FMI și România au de recuperat din Chișinău 20 de miliarde de dolari. Atenție, datoriile față de Rusia reprezintă aproape 100 de milioane de dolari și trebuie plătite, susține Guvernul Moldovei. Rusia a anunțat deja ca are pregătiți 50 mii de recuperatori gata să vină în Moldova să recupereze toate datoriile cu forța dacă noi nu vrem să le plătim.

După modelul Greciei și Moldova va organiza un referendum: ”plătim doar Rusiei datoriile, nu și FMI-ului sau României”http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/07/Natalia-Gherman-Lavrov-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/07/Natalia-Gherman-Lavrov-copy-300x300.jpgadminInternaționaldatorii,Grecia,Natalia Gherman,Rusia
Republica Moldova refuză să mai plătească datoriile sale externe, cu excepția banilor datorați Rusiei. Aceste creanțe depășesc Produsul Intern Brut cu 120 la sută, iar Guvernul a declarat că Moldova intra în incapacitate de plată. Așa că va aplica modelul grecesc. Va organiza și un referendum național în acest sens. ”Moldovenii...

Comentează