Dorin Drăguțan recunoaște că a primit un credit fără dobândă de la Banca Națională, credit pe care îl poate returna în 100 de ani. Guvernatorul BNM susține însă că suma nu a fost una foarte mare – doar 500 de mii de euro. Potrivit celui mai tânăr guvernator din istoria Băncii Naționale, care are în prezent 22 de ani, banii nu au fost folosiți în afaceri proprii, ci i-a investit în sine.

”Acum 6 ani, când am fost numit guvernator, nu aveam decât 9 clase. Mi-a fost greu la început. Nu înțelegeam nimic din ce vorbesc angajații BNM. Puncte procentuale, deflație, inflație – mi se părea chineză. Banii i-am folosit pentru a termina liceul, acum sunt ultimul an la facultate la ASEM. În sfârșit încep să înțeleg unele chestii. De exemplu, ați știut că atunci când vinzi euro îi dai mai ieftin decât atunci când cumperi? Apropo, nu vreau să arăt cu degetul către domnul premier, dar eu, spre deosebire de dânsul, voi avea diplome reale”, le-a declarat jurnaliștilor, Dorin Drăguțan la ieșirea de la cursul – Devalorizarea leului, perspective și riscuri.

Pe de altă parte, Dorin Drăguțanu susține că nu există niciun conflict de interese, în condițiile în care intenționează să-și folosească toate cunoștințele acumulate și în următorul mandat de Guvernator. Drăguțan mai explică: banii împrumutați de el de la BNM sunt o picătură în oceanul de furturi ale politicienilor din bănci.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/04/Dorin-Dragutan-Dinti-de-Aur-credit-BNM.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/04/Dorin-Dragutan-Dinti-de-Aur-credit-BNM-150x150.jpgadminFinanțe
Dorin Drăguțan recunoaște că a primit un credit fără dobândă de la Banca Națională, credit pe care îl poate returna în 100 de ani. Guvernatorul BNM susține însă că suma nu a fost una foarte mare - doar 500 de mii de euro. Potrivit celui mai tânăr guvernator din...

Comentează