Igor Dodon explică de ce vrea să organizeze anul lui Ștefan cel Mare în țara noastră. Prezikul susține că există o legătură de familie cu marele Voievod. Dodon susține că este un strănepot al lui Ștefan cel Mare. Acesta a adus și dovezi lămuritoare, arhive scrie, dar mai ales 30 de mii de martori.

”Istoricii au aflat cu exactitate. În 1469, Ștefan cel Mare fugărea 30 de mii de sirieni, că pe vremea aceea sirienii luptau împreună cu turcii, prin Sadova. I-a fugărit cât i-a fugărit, până a obosit. Și cum îi era feleșagul, a făcut repede un copil cu o ibovnică din Sadova. Steopa Velichii a avut multe ibovnice și mulți copii din flori. Ei, iaca, ibovnica din Sadova era stră-stră-străbunica mea. Iar eu sunt stră-stră-strănepotul lui Ștefan cel Mare. De aceea îmi place la turci în vacanță, că curge sânge de Steopa Velichii prin mine”, a declarat plin de mândrie Igor Dodon la o conferință de presă.

Cei 30 de mii de sirieni din Sadova au susținut spusele lui Dodon. Sirienii aduși pe coclaurile din Sadova în timpul alegerilor povestesc că stră-stră-străbunicii lor își amintesc cum au fost fugăriți de stră-stră-străbunicul lui Igor Dodon, dar nu au fost prinși pentru că au fugit tocmai până în Siria.

Pentru că este stră-stră-strănepotul lui Ștefan cel Mare, Igor Dodon i-a cerut lui Liuda Ghimpu să-i dea înapoi sabia lui Steopa Velichii înapoi, că este a lui.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/07/Igor-Dodon-Stefan-cel-Mare-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/07/Igor-Dodon-Stefan-cel-Mare-copy-300x300.jpgadminPolitic
Igor Dodon explică de ce vrea să organizeze anul lui Ștefan cel Mare în țara noastră. Prezikul susține că există o legătură de familie cu marele Voievod. Dodon susține că este un strănepot al lui Ștefan cel Mare. Acesta a adus și dovezi lămuritoare, arhive scrie, dar mai ales...

Comentează