Igor Dodon împreună cu socialiștii săi au protestat astăzi în Chișinău și au cerut să primească mai repede cetățenii românești. Potrivit socialiștilor, România își bate joc de moldoveni pentru că îi lasă să aștepte 5 luni ca să primească acte de români. Igor Dodon susține că doar jumătate din deputații săi din Parlament au în prezent cetățenie românească, restul încă mai așteaptă.

”Nu mi se pare normal să așteptăm atât de mult. România în loc să ne dea cetățenie, ne pune să demonstrăm că bunicii noștri au fost români. Este o umilință pentru noi să demonstrăm că bunicii noștri au fost români. Ei au fost, dar noi nu suntem. Românii își bat joc de poporul moldovenesc. Dacă au zis că ne dau cetățenie, să ne dea. Să nu ne aburească capul cu prostii despre unire, limbă. Noi avem nevoie de cetățenii, dar rămânem moldoveni. Vrem rapid mare cetățenie, nu ne pasă de frăție”, a strigat Igor Dodon împreună cu socialiștii săi prin Chișinău.

În semn de maximă supărare, socialiștii au rupt hărțile României mari, iar câțiva deputați și-au dat foc pașapoartelor românești expirate. Pe cele noi le-au păstrat în buzunare. Una dintre deputate a venit la protest cu o pancartă pe care scria: ”ibusi za rumânskii pasport!”

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/09/Igor-Dodon-Protest-Cetatenie-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/09/Igor-Dodon-Protest-Cetatenie-copy-300x300.jpgadminPolitic
Igor Dodon împreună cu socialiștii săi au protestat astăzi în Chișinău și au cerut să primească mai repede cetățenii românești. Potrivit socialiștilor, România își bate joc de moldoveni pentru că îi lasă să aștepte 5 luni ca să primească acte de români. Igor Dodon susține că doar jumătate din...

Comentează