Scandalos. Igor Dodon nu vrea să-l lase să se odihnească pe Ștefan cel Mare. Prezikul Republicii Moldova a decis să semneze un ordin de deshumare a domnitorului. Dodon s-a gândit să demonstreze o teză a moldovenismului erectiv care susține că Ștefan cel Mare nu a fost român ci moldovan. În urma deshumării va fi prelevat o probă de ADN.

”DNK-ul va demonstra că am dreptate. Ștefan cel Mare nu este român. El a fost moldovan toată viața lui și a luptat cu Turcia unde m-am odihnit vara asta. Este o eroare tare mare că dușmanii noștri, românii vor să ni-l prihvătească pe Ștefan. Eu sunt sigur că după deshumare și analiza DNK-ul vom descoperi că nu are ADN de român. Românii nu au niciun drept să susțină că Stepan Velichii a fost român. El este moldovan și basta”, a declarat Igor Dodon pentru televiziunea Rossia 69.

Comisia pentru deshumarea lui Ștefan cel Mare este formată din mai mulți experți istorici, care în timpul liber sunt generali ai armatei a 14-a. Președintele Comisiei pentru Stabilirea ADN-ului Moldovenesc al lui Ștefan cel Mare va fi Dima Rogozin. Faptul că mormântul lui Ștefan cel Mare este la Putna, în România, nu este o problemă. Câteva mii de experți în ADN moldovenesc din armata a 14-a din Tiraspol sunt pregătiți să meargă să-l deshumeze pe domnitor și să-l aducă la Chișinău.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/07/Igor-Dodon-Stefan-cel-Mare-pisa-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/07/Igor-Dodon-Stefan-cel-Mare-pisa-copy-300x300.jpgadminInternațional
Scandalos. Igor Dodon nu vrea să-l lase să se odihnească pe Ștefan cel Mare. Prezikul Republicii Moldova a decis să semneze un ordin de deshumare a domnitorului. Dodon s-a gândit să demonstreze o teză a moldovenismului erectiv care susține că Ștefan cel Mare nu a fost român ci moldovan....

Comentează