După întoarcerea din Rusia, Igor Dodon a semnat un decret prin care Moldova este obligată să treacă la alfabetul chirilic. Dodon susține că i-a promis lui Vladimir Putin că acest lucru se va întâmpla foarte repede pentru că rușii din Moldova nu înțeleg nicio boabă în latină.

”Noi vrem să revenim la limba moldovenească că era mai bine atunci. Ce folos că acum aveți limbă, dar nikhuya nu aveți ce pune pe ea? Pe vremea când aveam limbă moldovenească și alfabet chirilic aveam de toate. Acum nu mai avem nimic, în schimb avem alfabetul latin. Eu vă promit, din moment ce o să grăim moldovenește, o să avem alfabet chirilic, o să trăim mai bine, ca înainte”, a declarat Igor Dodon, prezikul Moldovei.

Dacă cărțile în limba română vor fi băgate pe gât elevilor, prezikul Dodon prommite să le dea foc. Și la BAC vor fi modificări esențiale. În primul rând, limba română va dispărea și va fi introdusă limba moldovenească cu grafie chirilică.

Mama lui Igor Dodon, profesoară de limba și literatură română a primit vestea cu multă tristete. Aceasta promite că îl va bate cu cureaua pe Igoraș și îi va trimite pe prietenii lui, cei 30 de mii de sirieni, înapoi în Siria.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/04/Igor-Dodon-Kim-Jong-Un-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/04/Igor-Dodon-Kim-Jong-Un-copy-300x300.jpgadminSocial
După întoarcerea din Rusia, Igor Dodon a semnat un decret prin care Moldova este obligată să treacă la alfabetul chirilic. Dodon susține că i-a promis lui Vladimir Putin că acest lucru se va întâmpla foarte repede pentru că rușii din Moldova nu înțeleg nicio boabă în latină. ”Noi vrem să...

Comentează