Irina Tarasiuk Imn Ruseste copy

”Пробудитесь, румыны!”, asta se va cânta la ceremoniile de acordare a cetățeniilor românești rușilor din Republica Moldova. Motivul, Autoritatea Națională pentru Cetățenie a realizat că majoritatea celor care redobândesc cetățenia românească nu înțeleg o boabă în limba română.

”Am realizat că profunzimea imnului nostru nu-i atinge. Și nu știam de ce. Când colo, săracii oameni, nu vorbeau deloc românește. 80 la sută dintre cetățenii moldoveni care primesc cetățenia sunt ruși. Am mers în întâmpinarea rușilor și am tradus imnul României pentru ei. Acum nu o să mai caște de plictiseală la ceremonie, nu o să mai butoneze telefonul în timp ce se cântă imnul în rusă”, a declarat directorul Autorității Naționale pentru Cetățenie.

Din fericire nu este nevoie ca funcționarii români să învețe rusa și nici să fie traduse în rusă denumirea străzilor din București. Și asta pentru că rușii din Moldova nu vor să stea în România. ”Pașaportul românesc este doar o viză pentru mine. Nu am nevoie de cetățenia lor. Eu vreau doar să merg în Europa fără probleme. În plus mie îmi place să vorbesc într-o limbă normală, în limba rusă, nu în limba țiganilor”, susține Irina Tarasiuk, rusoaică din Republica Moldova.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/04/Irina-Tarasiuk-Imn-Ruseste-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/04/Irina-Tarasiuk-Imn-Ruseste-copy-150x150.jpgadminMonden
”Пробудитесь, румыны!”, asta se va cânta la ceremoniile de acordare a cetățeniilor românești rușilor din Republica Moldova. Motivul, Autoritatea Națională pentru Cetățenie a realizat că majoritatea celor care redobândesc cetățenia românească nu înțeleg o boabă în limba română. ”Am realizat că profunzimea imnului nostru nu-i atinge. Și nu știam de...

Comentează