Savanții moldoveni au descoperit, recent, un hrisov istoric unic. Acesta dă peste cap tot ce știm despre marele Domnitor moldovean. Potrivit documentului, Ștefan cel Mare ar fi fost un homosexual activ, iar căsătoriile sale cu femeile au fost doar pentru a-și acoperi adevărata pasiune: bărbații.

”Ștefan cel Mare a trăit mai mult prin războaie, deci printre bărbați. Pe undeva este normal să devină gay. Hrisovul este de fapt o scrisoare trimisă de Ștefan cel Mare unui soldat cu care era în relații de iubire și care se afla la acea vreme în spitalul din cetatea Soroca, pentru a-și lecui niște răni primite în timpul unor lupte”, spune academicianul Gheorghe Duca, președintele Academiei de Științe a Republicii Moldova.

Hrisovul a fost descoperit în cetatea Sorocii în timpul ultimelor restaurări și a fost tradus deja în limba rusă pentru a fi înțeles de istoricii moldoveni din Academia de Științe. Potrivit primelor analize, Ștefan cel Mare făcuse o pasiune în special pentru ruși. În fiecare confruntare cu moscalii, lua ostatici mai mulți soldați ruși pe care îi molesta noapte de noapte, susțin savanții moldoveni.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Stefan-cel-Mare-gay-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Stefan-cel-Mare-gay-copy-150x150.jpgadminSocial
Savanții moldoveni au descoperit, recent, un hrisov istoric unic. Acesta dă peste cap tot ce știm despre marele Domnitor moldovean. Potrivit documentului, Ștefan cel Mare ar fi fost un homosexual activ, iar căsătoriile sale cu femeile au fost doar pentru a-și acoperi adevărata pasiune: bărbații. ”Ștefan cel Mare a trăit...

Comentează