Muc de tigara Arheologi copy

Câțiva specialiști de la Universitatea de Istorie din Chișinău au făcut descoperirea vieții lor. S-a întâmplat chiar în scara blocului în care locuiau. Pentru că din cauza gunoaielor nimeni nu mai ajungea la apartamente, au decis să arunce aceste gunoaie pe geam. Așa a fost depistat mucul de țigară extrem de vechi, dar foarte bine conservat.

”Suntem extrem de entuziasmați. Știam de la bunici că nici ei, nici bunicii bunicilor lor nu făcuseră curat în scară. Dar nu știam că gunoiul se trage de pe vremea lui Ștefan cel Mare. Mucul de țigară a fost transportat de urgență în muzeu și va fi expus tuturor celor care vor să vadă ce fel de țigări se fumau pe vremea Domnitorilor moldoveni”, spune șeful catedrei de arheologie a gunoaielor, Alioșa Dandon.

Potrivit specialiștilor, mucul este din lemn masiv de stejar, poleit cu aur și încă se vede gravat pe el numele producătorului, Filatus din Chișnă. Arheologii de la Universitatea de Istorie le recomandă locuitorilor Chișinăului să înceapă de urgență săpături arheologie și în blocurilor lor pentru a descoperi vestigii vechi, medievale.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/07/Muc-de-tigara-Arheologi-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/07/Muc-de-tigara-Arheologi-copy-300x300.jpgadminSocial
Câțiva specialiști de la Universitatea de Istorie din Chișinău au făcut descoperirea vieții lor. S-a întâmplat chiar în scara blocului în care locuiau. Pentru că din cauza gunoaielor nimeni nu mai ajungea la apartamente, au decis să arunce aceste gunoaie pe geam. Așa a fost depistat mucul de țigară...

Comentează