Procuororii Centrului Național Alcorupției au descins în Piața Centrală într-o acțiune menită să destrame o rețea de traficanți de urzici. Razia s-a încheiat cu 3 persoane reținute și o impresionantă captură de aproape 5 kg de urzici pentru care comercianții ilegali nu au putut prezenta acte de proveniență a mărfii.

”Este cea mai mare captură din acest an, dar ne asteptam pentru că suntem în plin sezon al comerțului cu urzici. Rețeaua destrămată azi era una deosebit de periculoasă, cu ramificații în raioanele din stânga Nistrului și era condusă de trei persoane, baba Anisia, baba Eleonora și tanti Tanga, de 81, 78 de ani și respectiv 69 de ani.

În urma cercetărilor s-a stabilit că suspectele culegeau ilegal urzici de pe malul râului Nistru pe care le comercializau apoi pe piața neagră din Chișinău, activitate din care au câștigat în ultimele zile o avere, 69 de lei. Ceea ce le face practic o bandă de oligarhe.

Modul de operare era de fiecare dată același, traficantele culegeau urzicile, le spălau prin landromatul din curtea proprie, apoi le vindeau printre traficanții de țigări”, a declarat directoarea CNA, Andriana BețiShor.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/03/Urzici-Piata-CNA-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/03/Urzici-Piata-CNA-copy-300x300.jpgadminSocial
Procuororii Centrului Național Alcorupției au descins în Piața Centrală într-o acțiune menită să destrame o rețea de traficanți de urzici. Razia s-a încheiat cu 3 persoane reținute și o impresionantă captură de aproape 5 kg de urzici pentru care comercianții ilegali nu au putut prezenta acte de proveniență a...

Comentează