Procuororii Centrului Național Alcorupției dau lovitură după lovitură. Și ziua de azi a fost o vinere neagră pentru cei mai duri contrabandiști și criminali din Moldova.

Procuororii au descins în această dimineață în Piața Centrală într-o acțiune menită să destrame o rețea de traficanți de leuștean. Razia s-a încheiat cu 3 persoane reținute și o impresionantă captură de aproape 5 kg de leuștean pentru care comercianții ilegali nu au putut prezenta acte de proveniență a mărfii.

”Este cea mai mare captură din acest an, dar ne asteptam pentru că suntem în plin sezon al comerțului ilcit de leuștean. Rețeaua destrămată azi era una deosebit de periculoasă, cu ramificații în raioanele din stânga Nistrului și era condusă de trei contrabandiste, baba Anisia, baba Jănea și tanti Tanga, de 81, 78 de ani și respectiv 69 de ani.

În urma cercetărilor s-a stabilit că suspectele culegeau ilegal leuștean din grădinile lor de pe malul râului Nistru. Leușteanul îl comercializau apoi pe piața neagră din Chișinău, activitate din care au câștigat numai astăzi o sumă uriașă – 69 de lei. Practic, putem spune că am destructurat o bandă de băbuțe oligarhe.

Modul de operare era de fiecare dată același, traficantele culegeau leușteanul, îl spălau prin landromatul din curtea proprie, apoi îl vindeau în Piața Centrală”, a declarat directoarea CNA, Andriana BețiShor.

Aceasta susține că după ce vor prinde un milion de astfel de contrabandiste, CNA va pune miliardul furat la loc.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2018/10/Urzici-Piata-CNA-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2018/10/Urzici-Piata-CNA-copy-300x300.jpgadminSocial
Procuororii Centrului Național Alcorupției dau lovitură după lovitură. Și ziua de azi a fost o vinere neagră pentru cei mai duri contrabandiști și criminali din Moldova. Procuororii au descins în această dimineață în Piața Centrală într-o acțiune menită să destrame o rețea de traficanți de leuștean. Razia s-a încheiat cu...

Comentează