Pentru că Republica Moldova trece la etapa a doua de aderare la Uniunea Europeană, când trebuie să-și securizeze frontiera împotriva migrației ilegale, țara noastră urmează să introducă vize pentru transnistreni. Din fericire viza nu va costa decât 100 de euro, dar autoritățile de la Chișinău promit să o elibereze foarte rapid, în cel mult o săptămână la ambasada Moldovei de la Tiraspol, dar și la consulatele din Râbnița, Camenca și Dubăsari.

”Știm că transnistrenii sunt frații noștri mai săraci, mai înapoiați și că trebuie să-i ajutăm, dar Europa ne impune și nu avem ce face. Va trebui să intre cu viză în Moldova. O să încercăm să le dăm vize repede, pentru că mulți sunt gastarbaiteri prin Chișinău, trimit bani acasă la familiile care sunt în pragul sărăciei și a foametei”, a declarat premierul Chiril Gaburici la întâlnirea cu președintele Republicii Transnistrene, Evgheni Șevciuk.

Premierul Republicii Moldova a dat asigurări că nu se pune problema Unirii dintre Transnistria și Moldova, iar Chișinăul garantează suveranitatea și independența Republicii Transnistria. Ca să oprească valul de migrări din Transnistria pe malul drept al Nistrului, grănicerii moldoveni au fost dotați cu puști cu gloanțe cu cauciuc, cu aparate cu electroșocuri și chiar grenade asurzitoare. Din datele poliției de Frontieră, 10 mii de transnistreni au fost prinși în acest an când încercau să treacă fraudulos Nistrul. Acestora li s-a interzis să mai vină în Moldova pentru 10 ani.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Transnistria-viza-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Transnistria-viza-copy-150x150.jpgadminInternațional
Pentru că Republica Moldova trece la etapa a doua de aderare la Uniunea Europeană, când trebuie să-și securizeze frontiera împotriva migrației ilegale, țara noastră urmează să introducă vize pentru transnistreni. Din fericire viza nu va costa decât 100 de euro, dar autoritățile de la Chișinău promit să o elibereze...

Comentează