Celebra rețea de socializare nu va putea fi accesată de pe teritoriul Republicii Moldova. Un studiu făcut de casa de sondaje CASA, arată că moldovenii stau la serviciu în medie 30 la sută din timp pe Facebook. În loc să muncească dau like-uri, fac share-uri, comentează și își fac selfie-uri. Decizia aparține ministrului Comunicațiilor, Pavel Filip, care i-a trimis deja o scrisoare oficială de atenționare lui Mark Zuckerberg. Ministrul Comunicațiilor a declarat: ”moldovenii vor fi mai fericiți și mai plini de energie. Pe facebook se pierde prea mult timp. Scade mult și pofta de muncă sau productivitatea.Din cauza asta s-a diminuat Produsul Intern Brut. Nu mai zic de cursul valutar, oamenii se panicheaza pe facebook și se duc toți ca oile să cumpere euro. Nu avem cum să controlăm toate acestea. Și autoritățile chineze au interzis Facebookul.”

Măsura a fost susținută de alți miniștri, dar mai ales deputați. Solicitată de redactorii moldovesti.info, Maia Sandu a declarat că exprimarea greșită a tinerilor de pe facebook se vede și la BAC, când scriu: ”k”, ”pu kă”, ”tre să”, ”lol”. Marian Lupu, președintele PDM, se arată revoltat de câte selfiuri în oglindă, la bustul gol își fac moldovenii: ”în loc să muncească, stau toată ziua pe faceboook și discută. Ba că votăm Guvernul, ba că nu-l votăm. Ne bârfesc, se propagă informații false despre noi, politicienii, că am fura bani din bănci și alte prostii. Treaba cetățenilor este să muncească. Noi avem munca noastră în Parlament. Haideți să ne vedem fiecare de treaba lui și să nu vă mai băgați nasul în ceea ce facem în Parlament. Prea multă isterie pe Facebook.”

Supărați de decizie, 50 de mii de moldoveni au anunțat că vor ieși în PMAN la un protest pentru a apăra Facebook. La protest va veni și Antonița Fonari care, ca de obicei, va protesta goală.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/02/Chiril-Gaburici-impotriva-Facebookului.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/02/Chiril-Gaburici-impotriva-Facebookului-150x150.jpgadminSocial
Celebra rețea de socializare nu va putea fi accesată de pe teritoriul Republicii Moldova. Un studiu făcut de casa de sondaje CASA, arată că moldovenii stau la serviciu în medie 30 la sută din timp pe Facebook. În loc să muncească dau like-uri, fac share-uri, comentează și își fac selfie-uri. Decizia aparține ministrului Comunicațiilor, Pavel...

Comentează