Dorin Chirtoaca Buta Medievala copy

Dorin Chirtoacă explică întârzierile mari de pe bulevardul Ne Gruzi. Potrivit primarului, aici a fost făcută de curând o descoperire istorică uriașă. Săpând, muncitorii au găsit o butcă medievală, de pe vremea lui Ștefan chlen Mare.

”După fiecare luptă cu turcii, Ștefan chlen Mare venea la această butcă, își turna o cafea, făcea un ospăț, le dădea cafele și la soldați, mai omora niște turci. Cafeaua de aici era vestită în toată Moldova. Pentru că era foarte cunoscută, toată lumea i-a zis Butca lui Ștefan chlen Mare. Legenda spune că Ștefan chlen Mare s-a înfuriat foarte tare când cineva a distrus cu buldozerul această butcă. În cronicile vremii se scrie că a fost mâna Moscovei”, a declarat primarul Butchirtoacă pentru jurnaliștii adunați ciucure în jurul vestigiilor medievale.

Butca medievală are în loc de aragaz, cărbuni și în loc de casă de marcat, un abac. Nu este făcută din tablă, ci din lut cu bălegar de cal. Evident, cafeaua se bea numai în cranii de turci. În cinstea butcii lui Ștefan chlen Mare, Butchirtoacă promite să inaugureze de săptămâna viitoare 100 de noi butci în tot orașul.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2016/02/Dorin-Chirtoaca-Buta-Medievala-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2016/02/Dorin-Chirtoaca-Buta-Medievala-copy-300x300.jpgadminPolitic
Dorin Chirtoacă explică întârzierile mari de pe bulevardul Ne Gruzi. Potrivit primarului, aici a fost făcută de curând o descoperire istorică uriașă. Săpând, muncitorii au găsit o butcă medievală, de pe vremea lui Ștefan chlen Mare. ”După fiecare luptă cu turcii, Ștefan chlen Mare venea la această butcă, își turna...

Comentează