Koortea KonstiȚuțuanală a luat o decizie impresionantă. A decis să anuleze alegerile parlamentare. Asta după ce judecătorii Curții au citit pe Facebook despre ilegalitățile comise. Așa au aflat că mai multe televiziuni au făcut fake news, iar Facebook a șters pagini false de trolli. Cel mai grav, la alegeri au votat prea mulți cetățeni străini.

”Este inadmisibil așa ceva. Domnule coordonator Plaha, ați adus prea mulți străini la alegeri. Au votat prea mulți transnistreni. De când, mă rog, să vină transnistrenii și să voteze la noi în țară? Să meargă în țara lor, în Transnistria și să voteze cu Putin cât or vrea. Aici la noi este Europa, democrație, nu vrem în Uniunea Sovietică. Așa că, facem alegeri din nou și să nu vedem picior de transnistrean, nici mort, nici viu”, a declarat judecătorul șef al Curții ConstiȚuțuanale, Leonea Iaibu.

Judecătorul șef a anunțat că îi va lăsa fără drept de vot pe mulți alți cetățeni străini care locuiesc în Moldova, dar nu sunt moldoveni. De exemplu, pe găgăuzi. Pentru că au vrut autonomie, aceștia vor avea dreptul să voteze doar în țara lor, în Găgăuzia. Altfel, dacă vor să voteze în Moldova, echitabil și corect ar fi ca și moldovenii să voteze în Găgăuzia pentru Bașkanul lor.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2019/03/Curtea-Constitutionala-Plahotniuc-Leanca-Tutu-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2019/03/Curtea-Constitutionala-Plahotniuc-Leanca-Tutu-copy-300x300.jpgadminPolitic
Koortea KonstiȚuțuanală a luat o decizie impresionantă. A decis să anuleze alegerile parlamentare. Asta după ce judecătorii Curții au citit pe Facebook despre ilegalitățile comise. Așa au aflat că mai multe televiziuni au făcut fake news, iar Facebook a șters pagini false de trolli. Cel mai grav, la alegeri...

Comentează