Alexandru-Tanase-limba-rusa-anticonstitutionala-copy-300x210

O zi importantă pentru moldoveni. În sfârșit aceștia vor putea cere o pâine la magazin în limba română și nu li se va răspunde în rusă. Curtea Constituțională a decis că vorbirea limbii ruse pe teritoriul Republicii Moldova este un act anticonstituțional.

”Reieșind din faptul că Parlamentul a declarat în 1991 Rusia stat agresor pentru că ne-a atacat și ne-a ocupat Transnistria, decizia Curții Constituționale este fără echivoc, tranșantă și unilaterală: discuțiile în limba rusă sunt considerate atentate la siguranța națională și se interzic. Pentru că suntem oameni, nu ruși, le dăm voie alolingvilor să învețe în 2 luni o limbă omenească, normală, de exemplu româna, engleza, dar nu hămăiala lor. Cine nu se va conforma risca amenzi drastice”, a declarat președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase.

Potrivit prevederilor constituționale, amenda pentru vorbitul limbii ruse este de 1000 de lei românești. Amenda se dă o singură dată pe zi. Ministrul Educației a anunțat că a pregătit clasele pentru învățarea intensive a limbii române. Doritorii se pot înscrie pe site-ul ministerului.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/04/Alexandru-Tanase-limba-rusa-anticonstitutionala-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/04/Alexandru-Tanase-limba-rusa-anticonstitutionala-copy-150x150.jpgadminSocial
O zi importantă pentru moldoveni. În sfârșit aceștia vor putea cere o pâine la magazin în limba română și nu li se va răspunde în rusă. Curtea Constituțională a decis că vorbirea limbii ruse pe teritoriul Republicii Moldova este un act anticonstituțional. ”Reieșind din faptul că Parlamentul a declarat în...

Comentează