Preoti femei copy

Schimbare uriașă în biserica de la Chișinău. Curtea Constituțională a decis că femeile sunt discriminate de Mitropolia Moldovei și a cerut șanse egale pentru ele. Astfel, de la 1 mai, femeile vor avea dreptul să intre în altar când vor. Mai mult, acestea se pot face preoți.

”Moldova este o democrație autarhică, oligarhică care respectă drepturile femeilor. Nu se poate să ajungem în situația în care femeile să fie discriminate în halul acesta de biserică. Prin decizia de astăzi obligăm biserica să le dea voie femeilor să facă tot ce fac și bărbații. Dacă nu, vom amenda biserica cu un miliard. Că Mitropolia este foarte bogată, are de unde da”, a declarat președintele Curții Constituționale.

Femeile vor avea voie să se înscrie la concursurile de ocupare a funcției de preoți. Asociația Feministelor din Moldova susțin că cel mai mult le plac rochiile în care se vor îmbrăca preotesele. Până în 2020 jumătate din preoți trebuie să fie preotese, se arată în decizia Curții Constituționale.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2016/04/Preoti-femei-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2016/04/Preoti-femei-copy-300x300.jpgadminSocial
Schimbare uriașă în biserica de la Chișinău. Curtea Constituțională a decis că femeile sunt discriminate de Mitropolia Moldovei și a cerut șanse egale pentru ele. Astfel, de la 1 mai, femeile vor avea dreptul să intre în altar când vor. Mai mult, acestea se pot face preoți. ”Moldova este o...

Comentează