Gest simbolic extrem de ciudat în Partidul Liberal. Cunoscuta deputată Corina Fusu, vicepreședintele Partidului Liberal, s-a căsătorit cu monumentul lui Ștefan cel Mare din centrul Chișinăului. Cel care ”le-a unit destinele” este chiar președintele PL, Mihai Ghimpu, care are și studii teologice, fiind absolvent al facultății de Teologie din Bălți.

”Este un ritual obișnuit, l-am mai făcut în 1989, când regretata Leonida Lari i-a jurat credință veșnică monumentului lui Ștefan cel Mare. Păcat că nimeni nu a continuat tradiția și mă bucur că o colegă de-a mea a acceptat să-i fie consoartă marelui voievod și român Ștefan cel Mare. Ne dorim ca ritualul de căsătorie cu Ștefan cel Mare să continue și să dăinuie cât timp se va vorbi limba română în Chișinău”, a declarat Mihai Ghimpu, președintele PL.

Corina Fusu a îmbrăcat pentru eveniment o rochie de mireasă albă, cu dantelă. ”Faptul că i-am jurat credință monumentului lui Ștefan cel Mare nu înseamnă cine știe ce prostie la care s-ar putea gândi unii. Încerc să arăt cât de mult îl venerăm pe domnitor. Era și văduv după moartea Leonidei Lari. Este o căsătorie fictivă, una simbolică, nu înseamnă că trebuie să gătesc sau mai știu eu ce… Astfel de uniuni matrimoniale sunt o obișnuință, de exemplu, în țările africane”, le-a explicat Corina Fusu jurnaliștilor prezenți la eveniment.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Corina-Fusu-Stefan-cel-Mare-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Corina-Fusu-Stefan-cel-Mare-copy-150x150.jpgadminPolitic
Gest simbolic extrem de ciudat în Partidul Liberal. Cunoscuta deputată Corina Fusu, vicepreședintele Partidului Liberal, s-a căsătorit cu monumentul lui Ștefan cel Mare din centrul Chișinăului. Cel care ”le-a unit destinele” este chiar președintele PL, Mihai Ghimpu, care are și studii teologice, fiind absolvent al facultății de Teologie din Bălți. ”Este un...

Comentează