Răsturnare de situație în cazul ucraineanului care a reprezentat Republica Moldova la Eurovision 2015. Jurații moldoveni, care au decis ca Eduard Romanyuta să câștige finala națională a celebrului concurs, au luat câte o mie de grivne fiecare. Banii au fost plătiți la sfârșitul concursului, chiar pe scenă. Informațiile erau publice și apăreau în raportul Kroll, dar procurorii de la CNA nu au întreprins nicio măsură. Abia după ce ucraineanul a pierdut rușinos la Viena a început ancheta.

”Este inadmisibil cum se vinde și se cumpără tot în țara asta. Vrem să arătăm că noi vom stârpi corupția. I-am reținut pentru câteva ore pe membrii juriului. Noi avem aproape 500 de mii de martori. Sunt toți moldovenii care s-au uitat la Eurovision la Moldova 1 și au văzut cum s-a întâmplat tot, cum au fost dați banii, cum au votat jurații. Totul în direct. Păcat că nu ne-am mișcat mai repede, că poate mergea altcineva la Eurovision”, a declarat pentru moldovesti.info porcurorul Viorel Chetraru.

Membrii juriului sunt acuzați de subminarea economiei și vor fi întrebați inclusiv dacă au văzut cine a furat miliardul de euro din bănci. După ce vor fi plimbați prin fața camerelor jurații vor fi lăsați să plece acasă, așa cum stipulează și regulamentul CNA, cu condiția să-și inventeze ceva boli. Cum era de așteptat, Eduard Romanyuta a fost expulzat din Moldova.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Juriu-Eurovision-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Juriu-Eurovision-copy-150x150.jpgadminMonden
Răsturnare de situație în cazul ucraineanului care a reprezentat Republica Moldova la Eurovision 2015. Jurații moldoveni, care au decis ca Eduard Romanyuta să câștige finala națională a celebrului concurs, au luat câte o mie de grivne fiecare. Banii au fost plătiți la sfârșitul concursului, chiar pe scenă. Informațiile erau publice...

Comentează