Republica Moldova se poate mândri cu una dintre cele mai moderne și mai noi cetăți din Uniunea Europeană. După 50 de ani de reparații și după o investiție de 230 de milioane de euro Cetatea Sorocii arată ca nouă. Potrivit constructorilor, au fost cumpărate cele mai scumpe kafeliuri cu cristale swarovski, cel mai calitativ steklopachet, iar pe pereții cetății au fost montate antene parabolice, aparate de aer condiționat.

”A durat 50 de ani pentru că se fura foarte mult. Ca în legenda meșterului Manole, tot ce ziua se aducea, noaptea se fura. Acum că este gata, trebuie să mai introducem oteplenie din cuciugarcă pentru la iarnă. Evroremontul nostru a fost declarat cel mai bun din Uniunea Europeană”, a declarat Vlad Filat, fostul premier, care a finanțat lucrările din banii statului.

În afară de copia sabiei lui Ștefan cel Mare, Vlad Filat a adus în Cetatea Sorocii o altă relicvă furată din Turcia. Într-un borcan cu formol, la loc de cinste, în cetate a fost depus ceea ce se crede că este penisul lui Ștefan cel Mare, domnitor cunoscut în popor ca Ștefan Chlen Mare. Pentru că este considerat ctitorul principal al cetății, Vlad Filat și-a lăsat primul autograful pe pereții clădirii cu evroremont. Sub privirile audienței acesta a scris: ”zdesi bâl Filea!

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Cetatea-Sorocii-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Cetatea-Sorocii-copy-150x150.jpgadminSocial
Republica Moldova se poate mândri cu una dintre cele mai moderne și mai noi cetăți din Uniunea Europeană. După 50 de ani de reparații și după o investiție de 230 de milioane de euro Cetatea Sorocii arată ca nouă. Potrivit constructorilor, au fost cumpărate cele mai scumpe kafeliuri cu...

Comentează