Sergiu Voloc Mac copy

Lovitură cruntă dată unioniștilor din România și Republica Moldova. Vameșii au reținut de curând mai mulți tineri pe care îi acuză de contrabandă de flori. ”Unii aveau câte trei sau patru buchete de maci, iar alții chiar și mai multe. Evident, nu dispuneau de acte de proveniență”, declară Tudor Balițchi, șeful vămii Moldovenești.

Unioniștii se declară discriminați în raport cu alți moldoveni care se îndeletnicesc cu florile. ”Pe cetățeanca de origine canadiană o lăsați să ducă lavanda cu sacii în Canada, dar pe noi, care avem două buruiene în cruce ca să facem Podul de Flori, ne acuzați de contrabandă, ne cereți acte, ne arestați. Macul este simbolul euforiei, al zborului, al viselor roz”, a strigat supărat unionistul Sergiu Voloc.

Vameșii i-au eliberat pe unioniști, dar florile de mac vor putea fi recuperate de aceștia mai târziu. ”Să ne aducă actele de proveniență și le dăm florile. Până atunci vor sta la uscat în vamă. Nu înțelegem ce vor să facă din aceste flori dacă sunt uscate? Podul de Flori de Ikebana?”, se întreabă nedumeriți vameșii.

Câțiva tineri unioniști au fost reținuți de vameșii români pentru contrabandă de flori: ”aveau buchete de maci fără acte de proveniență”http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/07/Sergiu-Voloc-Mac-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/07/Sergiu-Voloc-Mac-copy-300x300.jpgadminSocialMaci,Marșul Unirii,Podul de flori,Sergiu Voloc
Lovitură cruntă dată unioniștilor din România și Republica Moldova. Vameșii au reținut de curând mai mulți tineri pe care îi acuză de contrabandă de flori. ”Unii aveau câte trei sau patru buchete de maci, iar alții chiar și mai multe. Evident, nu dispuneau de acte de proveniență”, declară Tudor...

Comentează