Cemodan, Vogzal, Turcia”, așa se numește programul de deportare a găgăuzilor care vor să voteze cu Irina Vlah. Este vorba de o măsură dură pe care Guvernul Republicii Moldova o ia pentru ca socialista să nu câștige alegerile din Găgăuzia. Proiectul a primit aprobarea lui Vlad Plahotniuc, Vlad Filat și se va derula în paralel cu alegerile.

Toți cei care au fost la concertele lui Gazmanov, toți cei care ar putea să o voteze pe socialista Irina Vlah vor fi deportați în țara lor, în Turcia. Știm că sunt nemulțumiți de Moldova, de limba noastră, de faptul că vrem în Uniunea Europeană, să meargă la ei, în Turcia, de unde au venit”, a declarat pentru moldovesti.info, șeful Departamentului pentru Deportări, Ghenadii Ivanov.

Potrivit Departamentului pentru Deportări, cea mai mare problemă pentru cei 100 de mii de găgăuzi deportați este că niciunul nu știe limba găgăuză. Asta înseamnă că se vor integra foarte greu în Turcia, unde limba găgăuză este vorbită de 99 la sută din populație. Ca să-i ajute să se înțeleagă cu autoritățile din Ankara, Republica Moldova a angajat 100 de traducători din găgăuză în rusă.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/03/Irina-Vlah-Panou-electoral.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/03/Irina-Vlah-Panou-electoral-150x150.jpgadminPolitic
”Cemodan, Vogzal, Turcia”, așa se numește programul de deportare a găgăuzilor care vor să voteze cu Irina Vlah. Este vorba de o măsură dură pe care Guvernul Republicii Moldova o ia pentru ca socialista să nu câștige alegerile din Găgăuzia. Proiectul a primit aprobarea lui Vlad Plahotniuc, Vlad Filat și se va...

Comentează