Igor Dodon îi folosește pe cei 30 de mii de sirieni nu doar în campania electorală. Acesta i-a trimis în Sadova, satul său de baștină să oprească unirea cu satului cu România. Aceștia au ajuns în Sadova și s-au luat la bătaie cu unioniștii. Bătaia dintre unioniști și cei 30 de mii de sirieni se va numi în cărțile de istorie, Bătălia de la Sadova.

”Dat-au Siria îndată 30 de mii de ostași într-agiutor lui Gandon-vodă, vădzindu că să apropie de dînsul focul. Și durîndu-i inima pre sadoveni pentru unirea lor, în puține vreme s-au strînsu si întăiu au împinsu 30 de mii de sirieni di pen câmpii și apoi la Sadova au stătut si la războiu de față Gandon-vodă cu unioniștii. Și au fostu războiul cu mare vărsare de scuipat și după cîtăva luptă, au înfrîntu unioniștii oastea lui Gandon-vodă. Dacă ar hi cădzut la prinsoare, Gandon-vodă unde îi stăte picioarele ar hi stat capul. Și așe s-au curățit Țara de sirieni într-acea dată”, scrie în cronica de pe moldovesti.info.

Igor Dodon susține însă că se va plânge la Poarta Otomană, dar mai ales la țarul de la Moscova pentru a primi alți mii de sirieni ca să lupte din nou cu unioniștii. Țarul de la Moscova a anunțat deja că îi pune la dispoziție lui Dodon autocare cu 30 de mii de transnistreni.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2018/03/Igor-Dodon-Sirieni-Prosop-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2018/03/Igor-Dodon-Sirieni-Prosop-copy-300x300.jpgadminPolitic
Igor Dodon îi folosește pe cei 30 de mii de sirieni nu doar în campania electorală. Acesta i-a trimis în Sadova, satul său de baștină să oprească unirea cu satului cu România. Aceștia au ajuns în Sadova și s-au luat la bătaie cu unioniștii. Bătaia dintre unioniști și cei...

Comentează