Republica Moldova face un pas înapoi în timp și se întoarce la vechiul obicei barbar povestit încă de Ion Creangă. Elevii moldoveni riscă să fie bătuți de profesori dacă nu vor fi cuminți, dacă nu vor învăța, dacă vor copia la examene. Până acum singura metodă era scăderea notei la purtare, însă asta nu a fost de folos, explică ministrul educației, Maia Sandu.

”Am decis să reintroducem corecțiile fizice, mai pe moldovenește spus, vrem să-l aducem pe Sfântul Nicolai în școli. Elevii sunt răi, nu le pasă de note, nu învață, nu ascultă învățătorii. Nu are cine să-i educe acasă, că părinții sunt plecați și își ies din harașo. Așa că o să-i batem, așa cum am fost bătuți și noi pe vremuri. Și pe mine mă băteau la școală și uite că am ajuns ministră”, explică Maia Sandu, cel mai contestat ministru al educației din toate timpurile.

Potrivit ministerului Educației, copiii needucați vor fi bătuți până când nu își vor schimba comportamentul. Pentru asta ministerul a dat comandă de 100 de mii de nuiele și le-a distribuit școlilor din țară. Profesorii care vor dori să-i bată pe elevi trebuie să scrie un raport în care să indice motivul, dar și câte nuiele a primit elevul needucat. Psihologii din școli susțin ideea și spun că adulții care au fost bătuți în școală în trecut au avut succes în viață.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/06/Copii-batuti-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/06/Copii-batuti-copy-150x150.jpgadminSocial
Republica Moldova face un pas înapoi în timp și se întoarce la vechiul obicei barbar povestit încă de Ion Creangă. Elevii moldoveni riscă să fie bătuți de profesori dacă nu vor fi cuminți, dacă nu vor învăța, dacă vor copia la examene. Până acum singura metodă era scăderea notei...

Comentează