Seismologi moldova copy

Cutremurologii de la Academia de Științe a Moldovei au transmis o alertă de cod galben de seism. Potrivit specialiștilor căldura prea mare încălzește foarte mult pământul Republicii Moldova, respectiv magma din interior. Specialiștii cred că dacă nu plouă prea curând și nu se răcorește magma, o să aibă loc un cutremur de 5 grade.

”Noi am măsurat magma, aceasta clocotește din cauza caniculei. Din păcate, pământul moldovenesc este foarte subțire și nu ține magma foarte bine înlăuntru. Moldovenii au tăiat foarte multe păduri și acestea nu țin răcoare. Am anunțat cod galben de seism până în august”, susține cel mai cunoscut cutremurolog din Moldova, Ioan Poalălungă.

Unele efecte ale încălzirii magmei se văd deja pe șosele, acolo unde plăcile tectonice ale asfaltului s-au deformat. Ca să nu provoace cutremure, autoritățile le recomandă moldovenilor să meargă mai mult în vârful degetelor. Cei care vor da muzica la maximum riscă de asemenea sancțiuni. În același timp, prășitul este categoric interzis pe timp de caniculă ca să nu se spargă pământul foarte subțire și să se formeze cutremure.

Avertizare: în Moldova va avea loc un cutremur de 5 grade. Din cauza caniculei magma clocoteștehttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/07/Seismologi-moldova-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/07/Seismologi-moldova-copy-300x300.jpgadminSocialCaniculă,Cutremur,magma,Moldova
Cutremurologii de la Academia de Științe a Moldovei au transmis o alertă de cod galben de seism. Potrivit specialiștilor căldura prea mare încălzește foarte mult pământul Republicii Moldova, respectiv magma din interior. Specialiștii cred că dacă nu plouă prea curând și nu se răcorește magma, o să aibă loc...

Comentează