În sfârșit se întâmplă și la noi! Autoritățile de la Chișinău au înăsprit legile și declară război fărădelegilor. CNA a luat exemplul DNA-ului românesc și a început arestările. Șefului direcției pentru Corupție, Mită și Cumătrism din cadrul CNA, Ioan Poalălungă, a declarat: ”Pentru ca țara e dobă de bandiți nu se poate să răbdam prea mult. Am decis și noi să-i reținem pe cei care încalcă legea. Tremurați infractorilor, noi venim după voi!” Redactorii moldovești.info au solicitat lista cu primii moldoveni care vor fi trași la raspundere pentru ilegalitățile comise. Iată câteva nume:

Grigorie Șchiopu din Șoldănești – a furat anul trecut o găină din satul vecin. Furt calificat.
Ivan Glugă din Taraclia – a produs trei vedre de rachiu pur. Evaziune.
Fiodor Chitră din Chișinău – are prostul obicei să treacă pe trecerea de pietoni la culoarea roșie. Terorism.
Galina Pavlovna – a luat mită de la un elev ca să-l noteze cu 10 la lucrarea de control.

 

Întrebat de ce nu este arestat cel care a furat 27 de milioane de euro și i-a ascuns într-o bancă din Elveția sau de ce nu este reținută persoana care a furat banii din Banca de Economii, șeful direcției pentru Corupție, Mită și Cumătrism a explicat că astfel de cazuri nu sunt o prioritate: ”de ce să alergăm după câțiva bandiți? Câte astfel de cazuri știți? Sunt foarte puține. În schimb, prioritate pentru noi sunt cazurile cele mai dese și mai multe. Sunt foarte mulți moldoveni care fură o găină, un portbagaj de lucernă, mere din livezi. Am și început arestările cu ei!”

Mai mult, în Parlament există o lege care va înăspri pedepsele pentru astfel de nelegiuiți. Cei care nu și-au făcut polița medicală vor primi de la 5 până la 10 ani de închisoare. 15 ani de pușcărie riscă să încaseze cineva care a furat o găină și este la a doua abatere. Pietonii nedisciplinați, care nu stau să aștepte la semafor, riscă o amendă de 100 de mii de lei sau detenție de până la 2 ani. Corupția din școală va fi pedepsită cu 7 ani de închisoare.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/02/CNA-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/02/CNA-copy-150x150.jpgadminSocial
În sfârșit se întâmplă și la noi! Autoritățile de la Chișinău au înăsprit legile și declară război fărădelegilor. CNA a luat exemplul DNA-ului românesc și a început arestările. Șefului direcției pentru Corupție, Mită și Cumătrism din cadrul CNA, Ioan Poalălungă, a declarat: ”Pentru ca țara e dobă de bandiți nu...

Comentează