Un top rușinos. Republica Moldova este la coada clasamentului european după nivelul IQ-ului miniștrilor. Potrivit Comisiei Naționale de Integritate, instituția care trimite la Bruxelles rezultatele testelor de inteligență, miniștrii moldoveni au de regulă cel mai mic coeficient de inteligență la nivel european, iar noul Guvern nu face excepție. Mai exact, IQ-ul mediu în cabinetul Leancă este de 53. Spre comparație, un cimpanzeu imperial are un coeficient de inteligență de 57.

Testele sunt pur consultative, iar rezultatul nu presupune înlocuirea unui ministru care are un IQ foarte scăzut, explică CNI. Spre deosebire de miniștrii noștri, un ministru de la Bruxelles are un IQ dublu. Cel mai mare IQ din Europa îl are premierul Israelului, 130. Premierul Leancă are cel mai mare IQ din propriul Guvern, 58. Ministrul Educației 57. Stephane Cristophe Bride nu a putut rezolva testul în limba de stat așa că coeficientul său de inteligență nu a fost încă stabilit. În schimb, cel mai mic IQ din Guvern îl are Ion Sulă, 12. Noul ministru nu se arată deranjat de rezultate și a declarat deja că IQ-ul în agricultură este ”ca pearja moldovenească într-un labrador NASA”.

Partea bună, IQ-ul mediu al miniștrilor moldoveni este în creștere, cu 0,001 la sută mai mare decât cel al vechiului cabinet. Cel mai mic IQ din istoria Guvernelor Republicii Moldova l-a avut premierul Vasile Tarlev, care a intrat în cartea recordurilor Guiness cu un coeficient negativ de inteligență: -15.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/02/Guvern-Leanca-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/02/Guvern-Leanca-copy-150x150.jpgadminPolitic
Un top rușinos. Republica Moldova este la coada clasamentului european după nivelul IQ-ului miniștrilor. Potrivit Comisiei Naționale de Integritate, instituția care trimite la Bruxelles rezultatele testelor de inteligență, miniștrii moldoveni au de regulă cel mai mic coeficient de inteligență la nivel european, iar noul Guvern nu face excepție. Mai exact, IQ-ul mediu în cabinetul Leancă...

Comentează